Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: Stötta den svenska sundhetskulturen där alkohol och ölmagar inte hör hemma

Med anledning av ledarskribenten Gustav Ericssons svar på min insändare "Om det är svårare att driva företag på landsbygden – varför gynna just små bryggerier?" som publicerades den 30 juli.

Småbryggeriernas problem är inte unika. Svensk livsmedelshandel domineras av ett fåtal kedjor. Hur ska till exempel ett litet bageri kunna bli leverantör till dessa? Om volymen är liten finns bara kvaliteten att konkurrera med.

Jag medger att ett litet bageri kan ha mindre möjligheter att kunna sälja lokalt än ett bryggeri, men det beror utan tvivel på att där skulle alkoholhaltig dryck säljas, en produkt med negativ hälsoeffekt som sedan 1600-talet inte sålts var som helst utan restriktioner i Sverige.

Gustav Ericsson blundar för sambandet mellan våld och alkohol, men vill tillsammans med ”Vi få andra” kanske skapa en ny svensk dryckeskultur där detta samband inte finns. Tveksamt om Gustav med flera mäktar med det. Jag rekommenderar att i stället stödja den svenska sundhetskulturen som växer sig allt starkare med positiva hälsoeffekter där inte alkohol och ölmagar hör hemma.

Per Sundin, IOGT-NTO Backsjö

■■ Följ Allehanda Ordet fritt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel