Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: Sundsvalls city behöver utvecklas – nejsägar-klubben måste krossas

Jag följer debatten om Sundsvalls framtida utseende och dess eventuella utveckling. Någon utveckling av vår stad blir det inte tal om, om man säger tvärt nej till varje förslag som innebär förnyelse.

Nejsägar-klubben i Sundsvall är en icke organiserad samling som funnit gemenskap och gömt sig bakom orden "skönhet, öppna ytor och grönområden".

Jag tar mig för pannan. Hallå! Vi befinner oss i Norrland. Den del av Europa som mer än annorstädes i vår världsdel har ett enormt överskott av just grönområden och öppna ytor. Lite grand blir det som att följa en tänkt debatt i Alaska där en nejsägar-klubb vill stoppa planerna på ett nytt hus med argumentet; "Alaska måste få vara ett grönområde med öppna ytor med öppenhet mot havet".

I den stilen argumenterar nejsägar-klubben i Norrlands huvudstad, men inte med humor utan på fullt allvar.

Sundsvall är i dagsläget en handelsstad i respiratorvård och Norrland gigantiskt stort. Här i vår norrländska huvudstad är problemen i första hand varken bristen på grönområden eller öppna ytor.

Vid dags datum lider Sundsvall city brist på såväl puls som skattebetalare. Fatta! De två viktigaste faktorerna för en citykärnas överlevnad!

Fatta också att Sundsvall är på god väg att etablera sig som ett riktigt stort konferensfäste och att hotellföretag önskar etablera sig i vår stad. Lyckas de med det så gynnas vår citykärna något alldeles kolossalt.

Utveckling torde väl ändå vara att föredra, i synnerhet om alternativet är stagnering, som slutligen leder till citydöd.

Vi ska välkomna och omfamna alla de som vill vidareutveckla Sundsvalls city när man utifrån önskar ge vår stad en knuff i rätt riktning.

Jag ser gärna att nejsägar-klubben krossas eftersom jag älskar Sundsvall och hatar stagnation och citydöd!

Jag väljer livet före döden!

Hurra för livliga städer

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel