Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: Sundsvalls kommun stoppar mina skattepengar i sandlådor – det är olagligt

I en insändare i ST 1 mars ondgör sig en skribent över att han inte får gratis sand vid flera tillfällen.

Det här är en principiell viktig fråga på sandlådenivå. Det är förbjudet att konkurrera med privata företagare som tillhandahåller varan/tjänsten mot betalning. Detta finns reglerat i såväl kommunallagen, konkurrensbegränsning i lag som EU-direktivet. Det finns även reglerat i lag mycket noga vad en fastighetsägares skyldigheter är, däri ingår halkbekämpning.

Sundsvalls kommun bryter alltså mot lagen, detta är påtalat.

Men ingen tycks bry sig om att man minskar intäkterna för den som tillhandahåller produkten mot betalning. Men jag bryr mig om vad gatukontoret gör med mina skattepengar som de stoppar i sandlådorna.

Det ingår inte i en kommuns uppgifter att tillhandahålla gratis sand även om det ingår i en socialistisk tanke/ideal. Sand åt alla!

Bäste insändarskribent, det är bara att ringa till de serviceinriktade företag som levererar sand på tunna, men du får ta upp plånboken och inte via min skattsedel.

Bäste gatukontoret, nu kan du luta dig tillbaka och inte bry dig om sandkriget. Du bryter mot lagen om du inte gör det!

Sandy man

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel