Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: Sundsvalls styrande vill utjämna sociala skillnader och satsar i tätorter – men vad görs för oss på landsbygden?

Med anledning av Bodil Hanssons (S), Hans Forsbergs (C) och Christiane Rüdigers (V) insändare "Majoriteten: Att utjämna sociala skillnader är vår viktigaste prioritering – det här vill vi göra i Sundsvall".

Egentligen skulle jag inte bli förvånad över dessa uttalanden eftersom det så länge jag kan minnas har varit samma uttalanden, fast med olika skrivningar av olika företrädare för Sundsvalls kommun. Alla uttalanden och satsningar skall göras i de tätorter som tillhör Sundsvalls kommun. Något mindre "köttben" kastas ut till landsortsbyar som betecknas som centralorter.

Vi som bor mer än 20 kilometer från centralorterna måste på mycket dåliga sommarvägar, lite bättre under vinterhalvåret, med egna fordon och på egen bekostnad, transportera oss till det som kallas service.

Javisst, vi har själva valt att bosätta oss där vi nu bor och vill bo kvar så länge det är möjligt. Vi har inte själva valt att betala för den service som vi inte kan åtnjuta på ett lika bekvämt sätt som de som är beskrivna i insändaren.

Där jag bor, yttre delen av Sundsvalls kommun, Holms socken, rustas det inte upp något bostadsområde, inte heller säkerställer Sundsvalls kommun att "unga har möjlighet till aktiv fritid oavsett föräldrars ekonomi".

Vad gör kommunen för att inte unga boende utanför tätorterna inte skall hamna i destruktivt liv? Ni vet att skillnader i levnadsvillkor förekommer, javisst, men vad gör ni åt det ute på landsbygden?

Ni skriver bland annat att målet för er är att jämna ut de sociala skillnader som finns. Jag hoppas på det och önskar er lycka till med att visa upp resultat, inte bara skrift och prat! Men jag läser vidare i er insändare och ser då att detta enbart gäller skillnader mellan bostadsområden. Vad menar ni med det?

Vart och när lämnades Landsbygdsprogrammet 2021? På någon bortglömd hylla att samla damm för den innevarande mandatperioden? Men det kanske är någon annans ansvar att tillse att det som är nedskrivet i Landsbygdsprogrammet genomförs? Eller?

Med förhoppning om bättre lokalförankring hos er förtroendevalda.

Roland Hultman, boende på Hultmansrakan utmed väg 320

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel