Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: Sunt att reagera på olämpliga förhållanden – det handlar om värderingar

Artikel 6 av 7
Blev kär i SD-man – toppolitiker tvingas bort
Visa alla artiklar

Det är absolut inget fel eller konstigt i att bli kär i en person med en annan uppfattning, ett annat yrke, en annan religion eller från en annan kultur.

Men det är inte det som det handlar om i fallet mellan Johnny Skalin och Nina Burchardt.

SD är inget vanligt parti. Partiet har färska rötter i nazismen, har tydliga inslag av rasism och uppfyller alla tre kriterierna för att vara ett fascistiskt parti. Två av dem med råge!

Då får det ses som ett friskhetstecken när man reagerar och tycker att det är olämpligt med ett förhållande där den ena parten ska stå upp för demokrati, rättvisa och jämlikhet. Att alla människor ska ha samma rättigheter och skyldigheter. Att alla ska ha samma förutsättningar.

Men kärleken då? Står inte den utanför allt sådant?

När det gäller så djupt grundläggande saker som hur vi ser på varandra. Respekt, lika behandling, rättvisa och jämlikhet. När det inte stämmer, vad har vi då gemensamt? Kärleken? Till vad då?

Jag skulle vilja att Nina Burchardt svarade på några frågor, och sen kan man i så fall avgöra om hon ska vara kvar i S eller inte. Här kommer frågorna: SD uppfyller alla tre av kriterierna för att vara ett fascistiskt parti, hur ser du på det? Ser du något problem med att de står för rasistiska åsikter? Vad tycker du om det faktum att SD har rötter i nazismen?

Ja, just det. Det handlar inte om att man inte får bli kär i vem man vill, det handlar om vilka åsikter och värderingar man har.

Jan Peder Forsberg, kulturarbetare och politiskt aktiv

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel