Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: Svar till sjuksköterska: Vi vet att arbetsbelastningen ibland är för hög – så här jobbar vi för att förbättra läget

Replik på insändaren "Sjuksköterska: Högt tryck på Sundsvalls sjukhus – hur ska man orka jobba flera år i det här tempot?".

Det ska vara hållbart att arbeta hos oss. Vi vill att arbetsmiljön ska vara god och den lediga tiden mellan arbetspassen ska vara tillräcklig för återhämtning. Vi vet att det ofta är ett hårt jobb att vara sjuksköterska och ibland är arbetsbelastningen för hög. Det är också brist på sjuksköterskor, vilket gör att vi inte kan anställa så många som vi vill. Vi arbetar därför ständigt för att försöka förbättra läget.

Du beskriver en arbetssituation med många och krävande arbetsuppgifter. Ett arbete som just nu pågår är att identifiera vilka uppgifter som vårdpersonal inte behöver utföra så att vi bättre kan ta till vara den kompetens våra anställda har. Det tror vi ska lätta på arbetstrycket för bland andra sjuksköterskorna.

Vi arbetar också mer systematiskt med kompetensväxling. Det innebär att undersköterskor kan ta över vissa av sjuksköterskornas arbetsuppgifter, och att sjuksköterskor i sin tur kan avlasta läkare. Det gör oss mer effektiva och medarbetares kompetens utvecklas.

Överbeläggningar ska bara accepteras i undantagsfall. Vi tittar på hur vi bättre kan matcha antal belagda vårdplatser med rätt antal vårdpersonal. Den utredningen är i sitt slutskede.

Vi arbetar för bättre introduktion för nya medarbetare så att de känner sig tryggare i sin roll. Vi ska förbättra vårt stöd till enhetscheferna så att de bättre kan nyttja sin arbetstid till rätt saker.

Du beskriver även problematik när patienter ska skrivas ut men inte tas emot inom kommunens verksamheter och istället blir kvar på sjukhuset. Här samarbetar vi med kommunerna för att få till bättre rutiner.

Genom att utveckla våra medarbetare kompetens, utmana våra invanda arbetssätt, samarbeta och nyttja möjligheterna med ny teknik kan vi skapa förutsättningar för ett hållbart arbetsliv och en mer attraktiv arbetsplats.

Lena Carlsson, sjukhusdirektör Region Västernorrland

Ewa Strömsten, HR-direktör Region Västernorrland

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel