Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: Svårt att ha synpunkter när skolförslaget var luddigt – frågetecknet kring utredningen har växt

 
Skolnedläggningarna i Sundsvall
Visa alla artiklar

Så kommer det slutgiltiga förslaget från skolstrukturutredningens tjänstemän, en kort period efter den så kallade dialogfasen. Fortsatt ställer sig många frågande till vad utredningen egentligen grundar sig på och än större växer sig den frågan idag!

Föräldrar på Österro skola har under dialogfasen skickat in en gedigen skrivelse med synpunkter på varje del av utredningen, synpunkter på både dess förfarande och innehåll.

Så vad innebar egentligen "dialogfasen"? De synpunkter som kom in grundades så klart på alla de underlag som funnits tillgängliga offentligt för allmänheten. Så kallade dolda agendor och annat som tyckts förekomma, är av naturliga skäl svåra att ta i beaktning.

Varför skrek Ankarsvik högst? Jo, där var förslaget konkret.

Varför reagerade och agerar inte Österro lika kraftfullt? Jo, där var förslaget ytterst luddigt och utan konkreta tidperspektiv eller nedläggningshot.

Hur trovärdig är egentligen skolstrukturutredningen och hur verklighetsförankrade är de presenterade förslagen när kappan vänds efter vinden och de som skriker högst hörsammas mest, vilket resulterar i att presenterade förslag görs om i en handvändning endast en kort period efter dialogfasens slut?

Det går inte av den skolstrukturutredning som finns idag att ta ställning till ens om den ska eller kan genomföras. Det saknas alltför många parametrar som måste ligga till grund för att ett sådant viktigt beslut ska kunna tas. Det finns framför allt inget i utredningen som lyfter barnens perspektiv eller barnens bästa.

Låt barnen få en trygg skolstart på en liten skola där pedagoger och lärare är måna om barnens lärande och välbefinnande. Låt dem få en lugn start in i dagens hårda skola!

Berörda föräldrar och elever

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel