Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: Svårt tro att mannen som sextrakasserat förändrar sitt beteende – hur kan han få fortsätta jobba med ungdomar?

 
Kommunanställd i Timrå anklagas för sextrakasserier
Visa alla artiklar

Det är intressant att följa artiklarna om Timrå kommun och mannen som sextrakasserat unga kvinnliga kollegor och unga tjejer i sitt arbete med just ungdomar.

Sextrakasserierna har ju enligt artiklarna pågått i ett tiotal år. HR-chefen som ville säga upp mannen slutade på kommunen. Men mannen jobbar kvar, inte bara som anställd utan även som fritidspolitiker.

Kommunchefen säger sig vara bekväm med att man istället för uppsägning, varnat mannen, gjort en handlingsplan och omplacerat honom. Trots omplacering jobbar mannen fortfarande med ungdomar och kommunchefen verkar tro att mannen trots allt är en trygg vuxen och en förebild för den yngre generationen, jag citerar: "Jobbar man med det mannen gör så ska man vara en förebild".

Att den här sextrakasserande mannen skulle förändra sitt beteende känns lite svårt att tro på när man läser citat från honom själv. Det är ju omöjligt att förändra något som man inte förstår är fel. Mannen har ju uppenbarligen inte tagit till sig något av det som hänt.

Hur kan Timrå kommun ha en sådan man anställd och verksam bland ungdomar och hur kan kommunchefen försvara det? Bäva alla föräldrar med unga tjejer som bevistar Timrås kommunala verksamhet.

"Arne"

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel