Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: Ta vara på arbetsföra 70-plussare som vill jobba – de kan behövas i pandemins spår

 
Coronaviruset
Visa alla artiklar

Med anledning av insändaren "Många kämpar för att orka jobba fram till sin pension" i ST 2/9.

Naturligtvis vill/kan inte alla pensionärer fortsätta att arbeta. Det är ju ett val man gör. Problemet är ju att i ett samhälle där man utestänger alla som inte är i så kallad arbetsför ålder har man som 70-plussare oftast inget val.

Det har ju visat sig nu under pandemin att vården haft värdefull hjälp av många pensionerade sjuksköterskor, med vaccinationer, med mera.

Jag tror att vi är många 70-plussare från fler yrkesgrupper med lång erfarenhet och olika psykoterapiutbildningar som behövs i spåren av pandemin. Detta med tanke på långtidscovid och alla som mår psykiskt dåligt efter lång isolering. Ta vara på alla arbetsföra 70-plussare som kan/vill arbeta i lagom utsträckning!

Kan man bli president i USA vid 78 års ålder är vi säkert många som kan göra en samhällsinsats om man inte enbart ser till åldern.

"Fiona"

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel