Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: Talande att Moderaterna vill ändra loggan – nu blir politiken kantigare och hårdare

På en pressträff nyligen, sa Ulf Kristersson att Moderaternas uppgift nu var att samla den breda borgerligheten. Om de då även ska byta till bredare stolar för de alltmer breda bakarna på de högavlönade borgarna, får vara osagt. Då pratar vi samla den breda borgerligheten, istället för bredda borgerligheten.

Antydan om att bilda ett högerkonservativt block har blivit starkare, nu när L och C har gått mer åt mitten.

Hur bred ska borgerligheten vara? Att få med KD på tåget är nog ingen konst, för Ebba tar vilken utsträckt hand på högersidan som helst, utan betänkligheter.

Menas också att ta SD i hand? Ja, det vill jag nog påstå, för antydan om att bilda ett högerkonservativt block har blivit starkare, nu när L och C har gått mer åt mitten.

Sen ville Kristersson också ändra M-loggan till en mer kantig version och det är ju också talande. En lite mer mjuk politik under Reinfeldts dagar, kommer nu att bytas till en kantigare och hårdare politik med mer högerinfluens.

Moderaterna bekräftar i detta sitt medlemskap i starka högerkrafter som, om de kommer till makten, störtar Sverige mot avgrunden.

Mikael Andersson, Sekopost Mellannorrland, fackligt-politiskt ansvarig

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel