Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: Tänk att en kaffetår med SD kan förändra KD:s politiska budskap

Tänk att en kaffetår med Sverigedemokraterna kan förändra Kristdemokraternas politiska budskap i grunden och den ideologiska grundsynen på vår demokrati är som helt bortblåst. Jag och säkert många med mig funderar på vad Jimmie Åkesson hade för lockelse och specialblandning i brödet och kaffet.

Jag förmodar att det även kommer surgrädde i kaffet lite längre fram och att fikabrödet blir hårdare framgent. Det beror väl kanske också på vem som serverar kaffet och förstås knådat degen.

Just den här kaffesittningen har övriga partier också missat helt från grunden, när den första debatten på tv-scenen med SD var aktuell. SD hade en (1) fråga och det var att de människor som så tragiskt måste fly från sin hemländer från krig, förföljelse skulle få sin plats i ett flyktingläger någonstans i världen. Till Sverige var de ej välkomna. De bidrar ju inget till samhället, som SD hävdade i den sista scendebatten på tv år 2018.

Min förhoppning om att alla 290 kommuner i landet kan offentligt bevisa vilka fina bidrag som också invandringen verkligen gör för Sverige. Jag saknar den debatten över hela landet.

I dag gapar SD över hela spannet i Sverige när det gäller den politiska debatten. De har nu kommit på en annan strategi för att så småningom försöka ta sig till maktens centrum. Hoppas att många i vårt land förstår vad syftet och målet är med detta.

Tro nu inte att övervägande av den politiska debatten som varit under 2018 är bortglömd och stridsyxan är nedgrävd. Jag och säkert väldigt många med mig satte kaffet i luftstrupen när inviten till ett möte mellan SD och KD blev känt. Eftertanke och lärande är en mycket viktig ingrediens inför nästkommande valperiod.

Spelevinken

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel