Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: Till den som stal min sons skor – skäms!

Min son var hemma på semester några veckor i juli. Han besökte då relaxavdelningen på Himlabadet i Sundsvall tillsammans med vänner.

Min son är uppväxt i en trygg miljö med bra vänner och fina vuxna förebilder i skolan. Efter studenten förra sommaren valde han att söka militärutbildning i Härnösand. Inom försvaret får de lära sig mycket bra saker. En av de är att lyda order.

Tillbaka till Himlabadet. När han och vännerna visas runt av en badvärd så blir de tillsagda att ställa sina skor på ett visst ställe och som sig bör så gör min son det han blir tillsagd.

Vad händer? Jo, när han ska gå hem så är hans skor borta. De har blivit stulna av någon som förmodligen inte fått samma utbildning och uppfostran av vårdnadshavare och personal inom skolan. För vad betyder det att vara vårdnadshavare och att arbeta inom förskola och skola? Jo, det betyder forma, uppfostra, vägleda och utbilda bra medborgare till samhället. Det är ett ansvar vi har när vi skaffar barn!

Så till dig som tog min sons eller hans kompis skor vill jag bara säga: skäms och lämna tillbaka skorna. Och till föräldrarna till tjuven: ni misslyckades med rollen som god förebild! Tyvärr!

Christina

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel