Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: Tillsammans kan vi rädda Giffarnas ekonomi – förändringar kostar pengar

Just nu är många besvikna och oroliga för Giffarnas tabellplacering. Krav ställs på förändringar, men förändringar i fotbollens värld kostar pengar.

Utifrån Giffarnas ekonomiska förutsättningar så tror jag laget har det bästa spelarmaterialet, de bästa tränarna och den bästa ledningen laget kan få. Matcharrangemangen är bra tack vare hårt arbete av idrottsföräldrar och de hängivna Patronerna.

Men vi är för få som går på matcherna, vi är för få som köper matchtröjor och det är för få företag som sponsrar Giffarna. För att Giffarna ska överleva och fortsätta med underhållande elitfotboll i de två bästa serierna i Sverige så måste ekonomin förbättras. Giffarna måste bli viktigt för fler än de är i dag och vi som redan tycker att det är viktigt måste få med oss alla andra.

Prata om Giffarnas fotboll på arbetsplatser och skolor. Ta med en granne eller vän på matcherna. Fråga om arbetsplatser och företag där vi handlar sponsrar Giffarna. Ge Gif-biljetter eller årskort i kärleksgåva, födelsedagspresent eller julklapp. Om vi alla samlas kring detta så kommer Giffarna finnas kvar och successivt bli mer och mer konkurrenskraftigt.

Stefan Danielsson

Läs också: [+]

Krönika: Nej, det här går inte längre – Joel Cedergren måste bort

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel