Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: Timmervägen det mest logiska och ekonomiska alternativet för E14

 
Framtida läget för E14 i Sundsvall
Visa alla artiklar

Det finns väl ändå bara ett vettigt E14-förslag som både är logiskt och ekonomiskt och det är Timmervägen till Birsta. Det kan inte bli så dyrt som de andra förslagen, att bredda vägen och lägga på mitträcken för att höja hastigheten. Sen bygga till vissa påfarter och stänga ned andra och göra bättre rondeller i Birsta – det blir ett win win för regionen och Trafikverket.

När man kan höja hastigheten på Timmervägen och göra den mötesfri så blir den mer attraktiv för dem som inte ska till Sundsvall. Man kan till och med lägga en avgift på dem som ändå väljer att köra Bergsgatan till E4 för att slippa broavgiften.

Byggtiden och kostnaden bör minskas dramatiskt och inkräktar inte så mycket på områden med många boenden. Så naturligtvis borde den dragningen vara den bästa ur allas synpunkter, befintlig väg som leder till en naturlig samlingspunkt av både handel och vägar. Tunadalshamnen har två nära anslutningar mot Ånge, Östersund, Ö-vik och Söderhamn.

Jag tror mycket löser sig med den dragningen av E14.

Tänk klart

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel