Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: Timrå IK har satsat på yngre spelare – hoppas de flesta blir kvar

Svar på insändaren "Dags för nytänkande i Timrå IK – in med nya utvecklingsbara unga spelare", med signaturen "Supporten".

Här är en annan supporter och jag undrar om du missat att vi faktiskt de senaste åren verkligen satsat på mycket yngre spelare. Förra året när vi gick upp så hade vi en medelålder på 22,21 år och i år gick siffran upp till 24,73 år då man försökt stärka upp med lite mera rutin än föregående år.

I år har flertalet spelare i Timrå IK varit under 22 år: Brattström, Hardegård, Kinnvall, Söderberg, Nielsen i bakre leden och även Westerlund innan skadan. Och på främre leden så har vi haft, Gallo, Hållander, Olofsson, Olsson och Törnqvist som ordinarie spelare, Kaijser och Jansson har fått pendla mellan utlåning och komma tillbaka vid skador. Alltså alla under 22 år gamla.

Sen kan man även tänka på att trotjänare som Boyce, Berglund (båda 25) och Wedin (26) faktiskt är just trotjänare trots sin ålder och håller i både SHL och HA.

Wedin lär dock vara förlorad i och med den säsongen som han gjorde fram till skada.

Personligen ser jag gärna att vi får behålla flertalet av dessa yngre spelare (dock är några förlorade då de spelat väldigt bra i år) och krydda det med några nya yngre förmågor men även äldre rutinerade spelare.

Några andra viktiga saker som blev av inom föreningen trots degraderingen är att man säkrade ekonomin och även J20 kvalade sig kvar till J20 Elit, vilket säkrar många nya juniorer framöver.

Jag ser med optimism fram emot vad Nubben kan snickra ihop för något nytt lag, så vi kan ta nya tag och krafter för att ta oss till SHL igen.

Framtiden är vår!

Legends

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel