Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: Timrå IK pratar om sin historia – men nu behövs visioner och framtidstro

Timrå IK är en ishockeyklubb i Timrå, Medelpad. 1921 bildades Wifstavarfs GIF, som 1929 införlivades med Wifstavarvs IK grundat 11 maj 1928. År 1937 bildade föreningen en ishockeysektion.

Är det inte märkligt att en föreningen som funnits så länge aldrig tagit ett SM-guld?

Man är duktig på att prata om sin historia i Timrå IK. Men nu är det 2019 och det verkar fortfarande som man verkar tro det är 1937. Man pratar även om att ekonomin varit ansträngd länge. Man hör aldrig om framtiden och några visioner. Allt man hör är hur bra det var förr med stjärnor som Lill-Strimma, Mats Näslund, Henrik Zetterberg, med flera.

Om man frågar Timrå om en sak får man alltid svaret, det finns det inte pengar till, det går inte för man är en liten klubb, och så vidare. Klubben saknar visioner och framtidstro. Man hör aldrig "nu skall vi satsa och ta SM-guld, nu skall vi bli bäst i Sverige på hockey".

Man får bara höra tvärtom, så min fråga är bara hur tror man att människor och sponsorer skall vilja satsa pengar och köpa aktier i en klubb som saknar framtidsvisioner och bara pratar om tradition och gamla minnen.

All respekt till det förgångna och alla gamla stjärnor i Timrås historia, men nu kom verkligheten ikapp – man är nu i hockeyns andraliga i Sverige för att man inte vågade satsa på att hålla sig kvar. Man var naiv nog att tro att man med ett allsvenskt lag skulle klara av ett kval till högsta serien.

Man åkte ur 2012. Då hade man ett bättre lag än idag och man åkte ändå ur. I år skulle det ha krävts ett mirakel om Timrå skulle spela i SHL.

Nu är den tiden förbi. Man får börja om från början som man alltid fått gjort. Frågan man ställer sig är: hur ser framtiden ut för ett lag som helst vill leva på gamla meriter och gamla traditioner som alltid saknar pengar?

All respekt till spelare och ledare som kämpat och sliter med små resurser, men ledningen bör inse att det är 2019 och inte 1937.

Vill man spela i högsta serien måste man satsa och tro på det man gör. Man säger att man är en liten ort, men det finns mindre orter som tagit SM-guld och har framtidstro.

Jag har insett att Timrå aldrig kommer ta ett SM-guld.

En gammal gubbe från Lill-Strimmas tid

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel