Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: Timrå kommun har inte ens råd med seniorbusskort för 100 kronor – varför skulle då ungdomar få åka gratis?

Jag anser mig ordentligt uppdaterad på vad som är en skyldighet för just Timrå Kommun att betala. Självklart tycker väl alla att det mesta skall vara gratis och när en förmån dras in så blir det reaktion.

Men det är väl inget hinder för föräldrar att uppmana sina barn till att åka kollektivt och betala för busskortet. Barnbidrag och/eller studiebidrag har de, det må väl kunna gå till det?

Det enda man i Timrå kommun och alla andra kommuner kan vara garanterad att få och som utgör en rättighet enligt socialtjänstlagen är just försörjningsstöd. Eftersom kommunen inte kan undgå den försörjningsbördan så är det bäst att vänja sig.... sådant som är "onödigt" kommer att dras in.

Ja, som man bäddar får man ligga och det är nu det visar sig hur illa ställt det kommer att bli.

Jag som äldre har redan viss erfarenhet och betecknar just detta med gratis busskort som väldigt "onödigt"! När Timrå kommun inte kan, som i Sundsvall, ha ett seniorkort för 100 kronor i månaden då förstår jag inte varför ungdomar skall åka gratis?

"tant H"

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel