Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: Titta på andra sidan av Fäbodgränd om ni är oroliga för barns säkerhet – där finns flera trafikfaror

Det har nu varit många diskussioner om att bilister genar på den lilla snutt gångväg som finns mellan Fäbodgränd och Bågevägen i Bydalen.

Jag håller så klart med om att regler och skyltning ska följas, men om ni ska vara oroliga för barns säkerhet så är det på andra sidan av Fäbodgränd ni ska titta. Från förskolan Fäbodgränd till Hemmansvägen finns enbart trottoar en liten, liten bit. Den trottoaren är prydd med postlådor och buskar och därmed ganska svår att gå på.

Korsningen Fäbodgränd/Hemmansvägen är mörk och med dålig sikt eftersom boende där har höga och yviga häckar och belysning saknas. Trottoaren slutar precis i kurvan också, så den som kommer från Hemmansvägen kliver rakt ut i körfältet på Fäbodgränd i mörkret.

Det finns inget övergångsställe heller, trots att Hemmansvägen är en ganska trafikerad gata och Fäbodgränd är skolväg för många barn på väg till eller från Bosvedjeskolan.

Där kan vi prata om otrygghet och bristande säkerhet. Och det är inte direkt så att bilarna håller hastighetsbegränsningen 30 heller, så när mötet med bilarna sker där i kurvan så gäller det att vara snabb och kasta barnen och sig själv åt sidan.

M

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel