Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: Tog mitt miljöansvar och bytte bilar – "tankesättet utanför lådan" har kostat mig massor

Johanna Thurdin (MP) skriver i en insändare att Miljöpartiet tänker utanför lådan. Vilken låda? Ni har inte nått upp och kikat över kanten på storstadslådan när det kommer till konsekvenserna av era beslut. Det finns en verklighet utanför era lådor.

Snälla svara oss som bor i glesbygd och landsbygd och är beroende bil, hur ska vi ha råd med nya miljöbilar hela tiden? Jag köpte en dieselbil, för den var en "miljöbil" då. Sedan ändrades det i er tankelåda. Så jag bytte till en ny bil – en bensin/el-hybrid, för den var "den nya miljöbilen" då.

Börjar du förstå, Johanna Thurdin, hur mycket ert hela tiden förändrade "tankesätt utanför lådan" har kostat mig?

Jag tog mitt miljöansvar medan det fanns möjlighet. Men idag är jag en av 300 000 personer som lever under EU:s mått på fattigdom. Jag är en svensk utarbetad fattigpensionär.

Det är en stor mängd av oss fattigpensionärer som bor där infrastrukturen är sådan att bilen är nödvändig i det dagliga livet, med långa avstånd till samhällsservice som läkare, apotek, livsmedelshandel och mycket mer av livets nödtorft.

Hur kommer vi dit? På vissa orter går det en buss om dagen under skoltid, men inte vid skollov, för då är turen inställd.

Vad är det för lyxliv ni politiker tror att en pension på 9 000 kr i månaden skapar? Vi har inte råd med en flytt in till stadscentrets hyresnivåer idag.

Snälla svara, hur ska vi kunna bo kvar där vi har levat och verkat i generationer? Ni säger att "hela landet ska leva". Ja, men hur?

Utan skygglappar

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel