Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: Tomma ord i försvaret av förvaltningsdirektören – undviker kritikens kärna

Mikael Westin (S) deklarerar i ST 13/7 att han har förtroende för förvaltningsdirektör Marie Lissäng trots den massiva kritik som riktas mot henne. Lissäng kritiseras för att kränka och hänga ut medarbetare, samt för att ha skapat en tystnadskultur och en dålig arbetsmiljö som resulterat i att människor blivit sjukskrivna eller valt att avsluta sina anställningar. Vidare har hon sagt upp personal med stor kompetens och anklagats för att ha smitit före i vaccinationskön.

Runt om i kommunsverige har direktörer och socialchefer fått lämna sina uppdrag då de frångått prioritetsordningen och tillskansat sig vaccin mot covid-19 många månader innan det var deras tur. I Sundsvalls kommun blundar man för dessa korruptionsanklagelser.

Mikael Westin skriver i sin insändare att "vi vågar se problemen" samt att han "vill uppmana till öppenhet och motverka all form av tystnadskultur". Det är totalt struntprat. Mikael Westin ser inga som helst problem och inser inte att det är den direktör han har fullt förtroende för som har skapat denna tystnadskultur.

Vidare skriver han att han "vill att vård- och omsorg i Sundsvalls kommun ska vara en arbetsplats man söker sig till och känner stolthet att jobba inom". Just nu pågår en personalflykt från vård- och omsorgsförvaltningen. Hur har Westin tänkt vända denna negativa utveckling? Att skriva en insändare full med tomma ord hjälper inte dem som går till jobbet och mår dåligt varje dag.

Det är uppenbart att det saknas en tydlig plan för hur man ska komma till rätta med dessa allvarliga problem. Hur ska nämndens ordförande se till att främja en god arbetsmiljö, att människor vill arbeta inom nämndens verksamhetsområden och att den tystnadskultur som brett ut sig inom myndigheten motverkas?

Westin avfärdar den välgrundade kritiken med samma lätthet som Lissäng. I en artikel på ST.nu 24/6 framgår att han anser att kritiken handlar om att det är ett fåtal anställda som inte är nöjda med förändringsresan. Westin tycks helt ha missat kritikens kärna, som absolut inte handlar om ett missnöje med förändring, för förändring är något vi som jobbar inom socialtjänstens verksamheter är vana vid. Som de flesta vet så uppstår problem med tystnadskultur ofta med ledarskapet i en organisation. Detta leder till frågan om Socialdemokraterna har förtroende för Mikael Westin? En åtgärd för att lösa problemen kan vara att byta ut den ledning, högsta förvaltningsledning och/eller politiska ledning, som aktivt bidragit till att skapa de arbetsmiljöproblem som drabbar oss välfärdsarbetare och de omsorgstagare som vi är till för.

En av 2700 fantastiska välfärdsarbetare

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel