Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: Toppolitiker tar beslut utan kunskap – ska de verkligen få styra land och kommun?

Snart får det vara nog på eländet, att toppolitiker ska ta beslut över sånt som man inte har någon som helst kunskap över, där det kanske handlar om miljon- eller miljardaffärer.

Det finns troligen väldigt många på höga stolar som aldrig varit ute i det verkliga arbetslivet och fått någon erfarenhet om hur det verkligen fungerar. Att som politiker göra ett besök på en arbetsplats ger absolut ingenting.

Ett bevis på okunskapen är att väldigt många enheter läggs ut på entreprenad eller så anlitar man konsulter. Att anlita en konsult är det bästa tecknet på att man inte har kompetensen och att man inte vill ta ett ansvar över handlingarna. Då är det väldigt smidigt att överlåta skulden till någon utomstående, om det går åt skogen.

Titta på Region Västernorrland. Att höja lönen med några hundra till en sköterska gick inte. Då får man köpa tjänsten för dubbla månadslönen istället.

Orolig

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel