Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: Trafikanterna går miste om den fina utsiktsplatsen vid nya E4

En av Sveriges förmodligen finaste utsiktspunkter för bilister och andra trafikanter är avstängd med bommar och lås och håller på att växa igen med gräs, sly och små träd som tränger upp i vägbanan. Platsen ligger vid nya E4-motorvägen, i södergående körriktning strax söder om Kubal i höjd med Fläsian.

Avstickaren, eller den tänkta rastplatsen, har varit avstängd sedan motorvägen öppnades för snart fem år sedan. Oräkneliga är de fordon och människor som därmed missat en mycket positiv vy av havsområdet utanför Sundsvall. Varför? Tog pengarna slut?

Med tanke på att grundarbetet redan är gjort torde det inte vara förenat med alltför stora kostnader att asfaltera vägsnutten, placera ut några fikaplatser och öppna bommarna för allmänheten. Det vore en praktfull reklamplats för Sundsvallsområdet.

"Utsiktslös"

SVAR DIREKT:

Trafikverkets projekt E4 Sundsvall började förbereda för en rastplats söder om Sundsvall. Projektet såg en möjlighet att anordna en fin plats. Trafikverket bedömde därefter att de rastplatser som redan finns i södergående körfält räcker för det behov som finns att stanna till. De räknade in rastplats Skönvik samt vid Armsjön nedanför Njurunda. Trafikverket ställde frågan till kommunen att ordna rastplatsen. Kommunen bedömde det att kommunen inte har någon möjlighet att finansiera rastplatser längs Trafikverkets vägar. Därmed finns inga planer just nu på att färdigställa ytan.

Stadsbyggnadskontoret Sundsvalls kommun, genom Maria Chruzander gatuchef

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel