Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: Trafikfarligt med 80 på E14 – bättre att sänka till 90

Artikel 18 av 19
E14 föreslås bli 80-väg
Visa alla artiklar

Alla vi som varit med en lite längre stund än andra, vet, eller har blivit personligt drabbade, av att E14 tar liv! Men att sänka hastigheten till 80 km/h befarar jag kan ta fler liv!

Lastbilar kör i dag 90 km/h. Om de måste sänka sin hastighet till 80 så förstår alla att deras hastighet är cirka 70 eller därunder i uppförsbackar.

Ja, alla utom tydligen Trafikverket förstår att en sänkning från 100 till 80 km/tim får gruvliga effekter på en väg där alla inklusive näringslivet baserat sitt liv eller företag på att man får färdas 100 km/tim, eller för tyngre transporter 90 km/tim.

Däremot kan jag personligen tro att om man sänker hastigheten till 90 km/tim, så är det överkomligt för näringslivet, men även för de flesta som då inte tror sig behöva köra om tyngre transporter som man vet håller den högsta lagenliga hastigheten.

Att sänka hastigheten till 80 på E14 sparar nog inte liv (snarare tvärtom) och kommer bekosta näringslivet massor av slantar.

Trafikant

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel