Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: Trafikfarligt på vägen förbi Häljum och Bunsta – vi känner oss bortglömda

Som det ser ut i dag så rustas Njurundabommen upp med gång- och cykelvägar samt nya belysningar, som kommer att bli jättebra.

Men vi som bor mot Häljum och Bunsta har inte sett någon form av upprustning i form av gång- eller cykelvägar eller gatubelysning. Vi känner oss bortglömda!

Vägen förbi Häljum och Bunsta slingrar sig böljande igenom de gamla bondebyarna där häst och vagn förr rullade mellan gårdarna. Biltrafiken kom så småningom och vägarna blev kvar rakt igenom byarna.

Nu för tiden är vägen också ett populärt promenad- och cykelstråk och leder till Öjestrands golfbana och på sommarhalvåret susar det förbi bilar i en aldrig sinande ström, där vi gång- och cykeltrafikanter får kasta oss ut i vägrenen om vi vill ha livet i behåll.

Har vid flertalet tillfällen försökt ansöka om vägbulor till denna vägsträckning, då en önskan om gång- och cykelväg verkar alltför utopisk, men fått till svar att de busschaufförer som kör på denna sträcka skulle riskera ryggskador av eventuella vägbulor.

Vägbulor finns i Juniskär, Nolby, Skottsund, Mjösund, för att nämna några ställen i Njurunda där det tydligen inte gör något om busschaufförerna får ont i ryggen, så argumentet håller inte.

En gång- och cykelväg, en trottoar, gatubelysning eller vägbulor – något borde kunna göras för att öka säkerheten på vägen och göra det möjligt för oss som vill värna om miljön och vara fysiskt aktiva att faktiskt få vara det utan livet som insats.

En som undrar

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel