Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: Trafikkaos på E4 och vid södra infarten mot Sundsvall – varje morgon

Jag åker varje vardag till jobbet i Sundsvall, och kommer söderifrån. Jag är vid södra avfarten på E4 vid 07:30-07:45-tiden. Det kaos som råder där vid den tiden är inte roligt!

Vi bilister som ska svänga ut från E4 bildar långa köer uppe på motorvägen, och vi får göra vad vi kan för att trycka oss så nära räcket det går, då det inte finns en tillräckligt bred vägren att få plats på.

Senast idag var jag med om att det låg en lastbil i höger körfält, som hade bilar på sin vänstra sida som höll på att köra om. Chaufförens panik då han inser att det är stopp i högra fältet, gick inte att ta miste på!

Varför har man inte gjort så att det högra körfältet bara är för de som ska svänga av E4, en bit innan avfarten?

När man sedan kommer ner till rondellen råder rena rama High Chaparral! Det är inte meningen att jag som kör i rondellen ska tvingas stanna och släppa in bilister från påfarterna. Eftersom flera av de som ska in i rondellen bara kör ut och räknar blint med att vi som redan är inne i rondellen ska släppa in dem, händer det ofta att de blir stående över det högra körfältet, vilket resulterar i stor krockrisk!

Ofta kommer det bilar i det högra körfältet som till exempel ska åka upp på bron och de tvingas tvärnita då det står bilar på tvären över deras körfält!

Det är ofattbart att det inte händer fler trafikolyckor här!

Ansvariga borde vara ute och inspektera trafikkaoset för att bilda sig en uppfattning om det kaos som råder!

Ingela

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel