Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: Trafikverket bygger inte en motorväg för att det är roligt...

 
Bygget av nya E14
Visa alla artiklar

Innan det börjar komma hundra insändare om den jobbiga trafikomläggningen av E14/Bergsgatan via Tegelvägen, där det kommer att bli långa köer i två år framåt, så vill jag bara påminna om att det är för er och på grund av er bilister som ombyggnationen av E14 sker.

Trafikverket bygger inte en ny motorväg för att det är roligt eller för att de har fått en massa pengar över. De bygger den för att ni bilister sitter och åker där varje dag, ensamma i era bilar istället för att försöka samåka med andra bilister eller åka kollektivt med buss.

Håll ut, för om två år får ni er orättmätiga belöning och kan gasa på igen några kilometer innan det blir den vanliga proppen där E14 övergår i Bergsgatan. Proppen kommer dessutom att bli ännu värre eftersom fler kommer att lockas till att ta bilen.

Eller så ändrar ni ert beteende redan nu och ser över alternativen.

Snoozer

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel