Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: Tragiskt beslut om logistikparken – lyft blicken och släpp de gamla hjulspåren

 
Petersviks framtid
Visa alla artiklar

Med anledning av beslutet om logistikparken.

Sundsvalls nuvarande valda församling har nu beslutat att lägga stora summor offentliga medel på ett industriprojekt med negativt ekonomiskt netto under lång tid. Dessutom med argument som inte är relevanta.

Självklart är ett framgångsrikt näringsliv en hörnsten i hela regionens utveckling. Bäst stöttat med ett regionalt perspektiv och inte begränsat till Sundsvalls stad. Det riskerar likna bytänkande att tro att konkurrensen med grannkommunerna föder framgång.

Sundsvalls stads utmaning är att med alla tillgängliga medel försöka utveckla känslan av en mellannorrländsk storstad. Allt för att undvika sotdöden som stad med riksrelevans. Bristen på ett bredare och mera långsiktigt perspektiv i Sundsvall gjorde en gång i tiden att Umeå vann kampen som akademiskt säte i mellannorrland.

Att nu göra av med mycket av utvecklingspengarna på något som industrin har egen kraft att hantera riskerar att klart försämra stadens egen förmåga att bibehålla och öka innevånarantalet i hela regionen. Ett av flera tragiskt historielösa beslut av er som just nu har förtroendeuppdraget att fatta dem.

Medelpading

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel