Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: Trångt och stökigt på bussarna – det känns otryggt

Jag har åkt buss i många år. Det har aldrig varit så mycket folk och så stökigt som nu.

Det knuffas och trängs för att komma först. När man ska kliva på bussen i stan efter jobbet så får man ofta inte plats. Många tvingas stå. Så man får kliva på bussen på nån hållplats före stan för att få plats.

Ofta är det stökigt på bussen, högljudda passagerare som inte heller kan sitta stilla utan skriker och hoppar upp och ned på sätena. Jag pratar alltså om den yngre generationen.

Man betalar sitt månadskort och tycker att man borde få sin sittplats, men man pressar in folk trots att bussen är överfull. Det känns väldigt otryggt om det skulle hända nåt, till exempel en krock. Att åka buss idag är ingen trygghet, man gruvar sig för att åka.

Detta handlar främst om buss 2 Nacksta och buss 4 Sjukhuset.

Alla som inte får sittplats står i mitten, så de som ska av får tränga sig fram och hinner knappt av bussen innan dörrarna stängs. Dessutom är dörrarna svåra att stänga ibland när så många står nära dörren.

Så, att åka buss är i dag inget nöje och inget jag rekommenderar. Nu för tiden är jag en missnöjd passagerare.

MK

SVAR DIREKT:

Tack för att du reser med oss, det är ett smart sätt att bidra till en bättre miljö. Fler och fler upptäcker fördelarna med att ta bussen och resandet med Din Tur ökar, bland annat i Sundsvall på linje 2 och 4 som du nämner.

Vi vill kunna erbjuda varje resenär en sittplats men det kan vara svårt under rusningstid i tätortstrafiken då många reser.

För en positiv reseupplevelse försöker vi att framföra bussarna så tryggt som möjligt för både sittande och stående passagerare.

Din Tur arbetar kontinuerligt med att anpassa kollektivtrafiken efter resandet och sätta in mer trafik där behovet är som störst.

Michaela Björk, Din Tur

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel