Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: Trist att ni blev besvikna – vi fortsätter jobba för att utveckla Sundsvalls utbud av kultur och fritid

Svar till insändaren "Sundsvall behöver locka unga med sport och kultur – vi lämnade en stendöd stad och åkte hem"

Tack till signaturen "Ha en bra dag" för dina synpunkter och reflektioner från dagen med barnbarnen som dessvärre kantades av flera besvikelser för er. Vi förstår din känsla och vill därför berätta om hur kommunen jobbar med frågorna och vad vi gör för att bli bättre.

Att det ska finnas bra möjligheter till ett aktivt friluftsliv i Sundsvall är viktigt för oss. Vi har goda förutsättningar, inte minst med vår närhet till flera slalombackar. Inför årets säsong är det fem backar som ingår i Sportlovskortet. I Sundsvalls kommun är det Sidsjöbacken som drivs i kommunal regi, övriga backar i kommunen är föreningsdrivna.

Vid planeringen av årets säsong fanns önskemål att få hjälp med försäljningen av Sportlovskortet då backarna, med erfarenhet från tidigare år, haft svårt att hinna med hanteringen av kortet. När denna säsong utvärderas kommer vi ta med oss frågan om Sportlovkortets försäljningsställen och hur konceptet kan utvecklas vidare.

Kul att ni även tog tillfället att besöka Kulturmagasinet. Hövdingen i Högom är en utställning som hängt med länge och även vi tycker att den behöver förnyas. Därför har vi genomfört en förstudie om hur en ny utställning om Högom skulle kunna se ut och vi hoppas att kunna fortsätta det arbetet. Under tiden händer det massor med spännande saker och i år kommer utställningen och upplevelserummet ”Pettson och Findus” att flytta in i Kulturmagasinet, vilken är en del av Sundsvalls museums långsiktiga satsning på barn och unga. Våra tillfälliga utställningar byter vi med jämna mellanrum, nu pågår till exempel Anastasia Savinovas utställning ”Genius Loci” som besöks av många ungdomar.

Återigen tack för att vi fick ta del av dina reflektioner, vi jobbar vidare med att utveckla Sundsvalls utbud av kultur och fritid och hoppas att du och dina barnbarn får en positivare upplevelse nästa tillfälle.

Jonas Walker, kultur- och fritidsförvaltningen

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel