Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: Trött mamma: Min dotter lider av psykisk ohälsa – hjälpen hon får är piller och några kvicka samtal

Jag är mamma till en 30-årig dotter som lider av psykisk ohälsa. Hon har ett fyraårigt barn som jag hjälper till med när jag inte arbetar kvällstid.

Min dotter klarar inte av att arbeta. Hon har påbörjat flera jobb, men har klivit in i depressioner igen.

Jag kan inte räkna upp alla terapeuter hon träffat, men det har inte hjälp. Det är bara piller som erbjuds och några kvicka ytliga samtal.

Privat terapi är för dyrt, då hon inte vet om hon ens får någon utbetalning från försäkringskassan. Enligt dem är hon arbetsför.

Nu hjälper ju jag henne med det mesta. Jag har dock en anställning på 75 procent inom hemtjänsten och lönen räcker knappt till mig.

Den bil jag har nu lever sitt egna lilla liv, och jag har inte råd att köpa en nyare. Jag behöver hjälpa till att skjutsa barnet till förskolan, min dotter till akuten när hon får svåra ångestattacker och till affären för att handla det som behövs till dottern och barnbarnet.

Att som min dotter tvingas be om hjälp var och varannan dag måste vara nog psykiskt jobbigt.

Vad är det för fel på systemet som inte hjälper dem som verkligen behöver hjälp?

Nu när jag skriver detta är natten snart här. Jag skulle så gärna ha bryggt mig lite kaffe, men det sista paketet gav jag i dag till min dotter.

Snälla Sverige! Ändra lagar och regler. Låt oss människor bli mer värda.

En trött mamma

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel