Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: Trött syster: Hög tid att införa allmänna riktlinjer för skyddsutrustning hos vårdpersonal

Det är i dessa tider helt orimligt att personal på till exempel akutmottagningen och vissa hälsocentraler inte har någon skyddsutrustning på sig.

Det ser väldigt olika ut i dagsläget och det speglar tyvärr en nonchalans från vården som är helt obegriplig.

Det står inte i pannan om man tillhör en riskgrupp. Vem som helst kan vara asymtomatisk smittspridare.

Hur kan det se ut så här? Det beror väl knappast på okunskap?

Jag vill också lyfta frågan om sannolik smittspridning i Birsta. Hur tänker man där när det gäller antalet människor som kommer och går hela tiden. Är det inte rimligt att börja reducera antalet besökande där?

Det är väl endast Systembolaget som har agerat där och inte släpper in för många kunder åt gången.

Här räcker det nog inte att vädja till allmänhetens sunda förnuft vad gäller aktuella restriktioner. Hålla i och hålla ut gäller inte i Birsta.

Måtte vi för övrigt slippa se ytterligare personer gå omkring med munskyddet på hakan, i pannan, bara över munnen eller hängande ned från ena örat.

Ett evigt av- och påtagande och fingrande för att därefter känna på allt från frukt till kläder. Vissa tar till och med sig av munskyddet för att lägga det på bordet när man tar sin fikapaus... Bevare oss alla!

Trött syster

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel