Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: Tvingar Coop in oss i ett nytt betal- och kreditkortssystem?

Som medlem i Coop har man genom Med Mera-kortet samlat poäng vid inköp och fått rabatter.

Nyligen har Coop nu skickat ut ett ”erbjudande” om att teckna Coop Mastercard Mer, ett nytt betal- och kreditkort som är kopplat till medlemskapet.

”Coop Mastercard Mer är det enda kort du behöver”, står det i brevet. Underförstått, som jag tolkar det, kommer inte mitt gamla Med Mera-kort att gälla längre. Men som sagt, är det otydligt formulerat.

Jag har ingen lust att teckna för ett nytt betalkort. Första året är förvisso avgiftsfritt, men sedan kostar det 295 kronor per år.

Jag är medlem i Coop, men har:

1. Inte fått någon möjlighet att tycka till om detta.

2. Inte ens möjlighet att få säga nej till detta betal- och kreditkort.

Att Coop blivit en mycket toppstyrd organisation är inget nytt, men detta tar priset.

Jag kommer inte att betala för ett nytt betalkort, det räcker med det jag har.

Är detta ett krav från Coop, går jag hellre ur en organisation som verkar ha lämnat medlemsinflytandet ljusår bakom sig.

Kent Eriksson, Coop-medlem

SVAR DIREKT:

Hej Kent! Vi ber om ursäkt om erbjudandet är otydligt. Ditt medlemskort i Coop ger dig precis som tidigare poäng och rabatter när du handlar hos oss. Att teckna ett betalkort hos Coop är självklart helt frivilligt och inget som har med ditt medlemskap att göra, så vill du inte ha ett kort är det bara att fortsätta använda medlemskortet precis som vanligt när du handlar.

Coops betalkort fungerar som både medlems- och betalkort. Detta för att kortinnehavaren både ska kunna få sina poäng och rabatter och sedan betala med samma kort.

Tobias Rydergren, presschef Coop

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel