Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: Tvingas parkera olovligt vid sjukhuset innan mitt kvällspass – andra p-boten den här veckan

Klockan är 12.45, det är fullt av bilar på parkeringen på Sundsvalls sjukhus – bilar som parkerat alldeles för långt ifrån varandra, där man nästan kan klämma sig in med sin lilla Toyota Yaris, men då måste jag klättra ut genom bagaget. Så nej, det gör jag inte.

Jag åker runt parkeringen flera varv för att kanske ha sådan tur att en bil precis ska backa ut från sin plats, så att jag kan svänga in. Men det är sällan man har sådan tur.

Om man åker runt på baksidan av sjukhuset, utanför akuten, är situationen densamma.

Jag möter samma bilar gång på gång, samma bilister som försöker hitta en parkering så de kan gå in och jobba, träffa läkare eller anhöriga.

Trots att jag är 45 minuter tidig till jobbet, innan mitt kvällspass, så kommer jag ändå för sent, för jag hittar ingen parkering.

Ni undrar säker varför jag inte tar kollektivtrafik till jobbet, men om man bor sex mil från stan där bussar och tåg går två gånger per dag är detta inte ett alternativ.

Till slut, efter otaliga varv runt sjukhuset, tänker jag att jag kanske tvingas parkera på en olovlig parkering med motorvärmare, som kanske är hyrd av en anställd eller på en handikapplats i parkeringshuset.

Nä, jag tror jag vänder och åker hem, men vänta, så kan jag inte göra, jag har patienter att ta hand om.

Så jag ställer mig till slut på en för mig olovlig parkering, och för andra gången den här veckan väntar parkeringsböter när jag ska åka hem.

Trött pendlare

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel