Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: Ungas hälsa viktigare än järnvägsräls och lastbilar – lägg inte ned ungdomsrådgivningen

 
Ungdomsrådgivningen föreslås läggas ner
Visa alla artiklar

Jag läser att det skapats ett tjänstemannaförslag om att göra besparingar i den nya nämnden i Sundsvalls kommun genom att lägga ner ungdomsrådgivningen. Besparingen skulle bli 2,5 miljoner per år.

Samtidigt ligger förslag i kommunfullmäktige om att besluta om att investera i den nya logistikparken för mellan 250 och 500 miljoner kronor. En summa som skulle räcka att driva ungdomsrådgivningen i minst 100 år.

Läs mer här: Ungdomsrådgivningen hotad när kommunen ska spara pengar: "Jag tror inte man förstår konsekvenserna"

Under förutsättning att ungdomsrådgivningen fungerar väl och unga människor går dit med förtroende så är det inte där vi skall spara in. Ungdomar/människor går före järnvägsräls och lastbilar.

En kommun drivs av skattemedel oavsett hur politiken vill förklara skillnaden mellan drift- och investeringsbudgetar. Har vi inte råd att värna människorna i vår kommun har vi absolut inte råd att investera i döda ting. Kommunens uppdrag är att skapa välfärd för oss medborgare.

Vad gäller logistikparken funderar jag också vilka kunderna är? Vem skall betala för att använda parken? Och hur fungerar det med den brist på dubbelspår för järnvägen som vi har till resten av Sverige?

Att göra besparingar på unga människor kommer att medföra fler problem. Unga som inte kommer i jobb, drogproblem, psykiskt dåligt mående, och så vidare. De konsekvenserna skall vi inte ha.

Välfärd skapas av människor som mår bra, vill bo här, känner trygghet, utbildar sig och tar jobb som ökar skatteintäkterna. Lägg resurserna på rätt ställe. Politikerna har inte mitt mandat att spara mer på människorna.

"Ellen"

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel