Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: Upptäck närområdet – och var en stolt ambassadör

För andra sommaren i rad går vi in i en semestertid där mycket är annorlunda. Visst vet du om vilka oändliga möjligheter vi har på hemmaplan? Du och alla andra besökare kan njuta av storslagna naturupplevelser, högklassig kultur och fantastiska lokala smaker. Här har du 221 naturreservat, den dramatiska kustlinjen och härlig kontrast mellan städer och storslagen natur.

Oavsett om du bor i Sundsvall, Fränsta, Kramfors eller Ramsele – du är den viktigaste ambassadören för vårt område! Visa dina guldkorn och platser, den goda maten, drycken och var en förebild i att inte lämna spår eller avtryck i vår vackra natur. Om du är stolt över vårt område kanske fler inser att "det här är platsen man ska bo på eller besöka och längta till".

Många besöksnäringsföretag och inom hotell- och restaurang har haft det kämpigt. Det du gör i form av upplevelser, restaurangbesök, musik- och teaterupplevelser bidrar till jobb, tillväxt och en ännu mer attraktiv plats för oss att leva på och för gäster att besöka. Så stanna i närområdet och upptäck allt vi har runt knuten!

Var en stolt ambassadör! Om vi är stolta tillsammans som västernorrlänning, inom regional, destinations- och företagsnivå kan vi göra det här till en kanonsommar. Här kan sommaren fyllas av friluftsliv, hälsofrämjande upplevelser och upptäckter i vår kommun eller i grannkommunen. Hemestern är det absolut bästa för det lokala näringslivet och miljömässigt för en hållbar besöksnäring.

Det är ingen slump att allt fler lockas av ett besök här. Vi har aldrig tagit emot så många svenska turister som i juli förra året. Destination Sundsvall och Höga Kusten har haft en fantastisk utveckling de senaste tio åren tack vare ett bra jobb av alla inblandade aktörer. Nu spinner vi vidare på det och sprider våra guldkorn med stolthet.

Vår del av världen är på mångas bucket list, men du som bor och verkar här, har förmånen att få kalla det ditt hem, och det ska du vara stolt över!

Berit Högman, landshövding Västernorrland

Mia Karlsson, vd Höga Kusten Destinationsutveckling

Anna Borggren, affärsområdeschef Näringslivsbolaget Destination Sundsvall

Sara Nylund (S), vice ordförande i regionstyrelsen, Region Västernorrland

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel