Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: Utan parkarbetare skulle Tången inte vara så iögonfallande – de bör också omnämnas

Det är lovvärt att man för fram dem som bidrar till att samhället är vackert, välvårdat och välkomnande. Konstverket Tången i Ljungaverk är ett sådant exempel, men den skulle inte bli så iögonfallande om inte omgivningen varit och är så välskött.

Naturligtvis är det många krafter som ligger bakom att så är fallet, men den/dem som verkligen ligger bakom att Ljungaparken och dess omgivningar håller hög standard blir sällan omnämnd. Ofta är de som gör att vi känner trevnad i parker, badplatser samt andra offentliga platser de lägst betalda – och många går på lönebidrag.

Som väl är har vi Samhall som ger många en någorlunda dräglig lön och anställningsform, men om de har ett finger med i spelet om Tången och/eller parken i Ljungaverk ska jag låta vara osagt, men det vet säkert andra.

Skattebetalaren

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel