Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: Vad hände med Alnö-planerna som beskrevs i ST för snart fyra år sedan?

"Alnö växer så det knakar." Så började en artikel i ST hösten 2016.

Då pratades det om en del planer på att förbättra vägnätet – bygga nya cykelbanor, bredda vägar och bygga om bron. Vad har hänt sedan dess?

Befolkningen fortsätter att öka på ön men förutom det lilla man gjorde på bron i höstas så har det inte hänt något annat när det gäller "förbättringen" av vägnätet.

Att trafiken över bron är ett problem känner väl alla till, men att det har blivit livsfarligt att befinna sig på, eller trafikera, öns vägar är något man inte pratar om så mycket. Skärgårdsvägen, till exempel, där bilister, cyklister, hästar och motionerande delar på en redan för smal väg - det är otroligt att det inte händer fler olyckor på den vägen.

Häromdagen tittade jag på en karta från Trafikverket som visar antalet viltolyckor i Västernorrland. Alnö är utan tvekan det mest olycksdrabbade området.

Vad hände med kommunens planer som beskrevs i ST för snart fyra år sedan?

Alnöbo

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel