Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: Vad händer med planerna kring parkområde vid södra brofästet?

Vid södra brofästet av Sundsvallsbron fanns planer och förhoppningsvis finns de kvar, att göra någon typ av parkområde. Något är i alla fall påbörjat för i fjol klipptes gräset och man planterade några träd där. I dag är det igenvuxet och ser riktigt ovårdat ut. Varför?

Det kan inte kosta många kronor att klippa gräset, se till att träden överlever och ta bort sly utmed cykelvägen. Platsen är också historisk. Det var här som den omtalade Sundsvallsstrejken pågick 1879. Arbetare från Skönsmon reste en minnessten över händelsen på platsen 1949. Stenen togs förklarligt bort i samband med bro och vägbygget.

Allt sedan vägen och bron blev klar, har jag påtalat för ansvariga på kommunen att stenen borde komma tillbaka på platsen, men ingenting händer. För två år sedan, påtalade jag detta för Peder Björk (S) och Åsa Ulander (S), då de besökte den så kallade Skönsmodagen. De visade intresse och noterade, men ingenting händer. Vad är problemet?

Ewa Eriksson

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel