Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: Vad har Mitthem för policy gällande våldsamma hyresgäster?

Vad har Mitthem egentligen för policy när det gäller missbrukande, störande och våldsamma hyresgäster? Ibland känns det som om vi grannar omkring måste godta detta elände.

Där jag bor har en ung knarkare bott i flera år. Polisen är ofta här. Ibland går knarkaren bärsärkagång, och vandaliserar och förstör för oss övriga grannar. Det förekommer bråk, och då och då är hissen blodig. Det är en strid ström av unga som ringer på porttelefonen för att bli insläppta. Vad de vill ha är inte svårt att räkna ut. Allt detta vet Mitthem om, ändå får personen bo kvar.

Vi är flera som inte längre vågar låta våra barnbarn komma hit själva och hälsa på. De får heller inte gå härifrån själva. Vi betalar faktiskt hyra och har rätt till ett någorlunda tryggt boende utan att behöva se oss noga omkring innan vi går ut. Som det är nu borde vi ha en reducering av hyran!

Vad väntar Mitthem på? Hur mycket ska vi som bor nära behöva tåla?

Hyresgäst som lever i något som liknar Vilda västern

SVAR DIREKT:

Det är tråkigt att höra att du inte trivs och att du är missnöjd med hur vi hanterar de störningar du upplever.

För Mitthem är det viktigt att man som boende kan känna sig trygg i sin bostad. Vi som bostadsbolag måste följa Hyreslagen och för att kunna agera kraftfullt på störningar och oro i trapphusen behöver vi ha konstaterade störningar.

Det kan vara bra att veta att i fall polisen varit på plats får Mitthem ingen rapportering på grund av sekretess. Om det är ett polisiärt ärende ska man naturligtvis kontakta polisen, men även vår Trygghetsjour så att vi får störningen konstaterad.

Trygghetsjouren når Ni dygnet runt på 060-13 95 00.

Satu och Elisabeth, Boendesamordnare Mitthem

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel