Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: Vad har orsakat den ekonomiska krisen i svenska kommuner?

Under de senaste åren har det gång på gång konstaterats att de flesta av våra svenska kommuner lider ekonomisk kris, men man fördjupar sig nära nog aldrig i frågan och ifrågasätter vad som egentligen orsakat denna ekonomiska kris.

Är det dåligt politiskt styre? För tung kostsam administration (för många dyra mellanchefer)? Är det fler nu än tidigare som behöver ekonomiskt stöd för att de inte kan/vill försörja sig? Är det kanske så att vi skruvat upp förväntningarna för hårt på vilka tjänster vi ska få för samma pengar som förr? Eller är det felprioriteringar och fel fokus på vad som ska finansieras av våra kommunala skattepengar?

Det vore såväl intressant som nyttigt att få lite djupare analyser kring denna "farsot" av ekonomisk kris som härjar i våra svenska kommuner, men som ingen verkar vilja konkretisera vad den egentligen beror på – och göra någonting åt på riktigt.

Peter

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel