Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

DEBATT: Vad var det som hände med Näringslivsbolaget?

Artikel 15 av 52
Chefer vid Näringslivsbolaget i Sundsvall arbetsbefrias
Visa alla artiklar

Annons

2009 var jag ordförande i Sundsvalls kommuns näringslivsråd. Vi som då företrädde näringslivet i Sundsvall, Svensk Handel, Handelskammaren och företagarna drev frågan om att kommunen måste inrätta en tjänst som näringslivschef, samt att vi tillsammans skulle arbeta för att förbättra näringslivsklimatet och bidra till att skapa en attraktiv kommun som lockar fler entreprenörer till vårt älskade Sundsvall.

Den dåvarande politiska makten lyssnade och levererade. En ny tjänst som näringslivschef inrättades och Näringslivsbolaget bildades. Vi förtroendevalda från näringslivet erbjöds möjlighet att träffa rekryteringsföretaget, som kommunen anlitade vid rekryteringen av den nye näringslivschefen.

Det dåvarande kommunalrådet besökte mig direkt efter, när beslutet var klart, och presenterade den nye näringslivschefen för mig. Ja, den politiska makten levererade, de lyssnade och tog till sig våra förslag. Ett glädjande och viktigt beslut för oss som älskar Sundsvall.

Nu tio år senare noterar jag att den nuvarande politiska ledningen har skickat hem/arbetsbefriat tre dokumenterat duktiga chefer på Näringslivsbolaget. Personer med hög kompetens och som brinner för att skapa ett bättre och större Sundsvall.

Påstådda arbetsmiljöproblem, eller andra problem, som uppstår i en organisation skall hanteras i styrelsen.

Mitt enkla råd till den nuvarande politiska ledningen: Gör om och gör rätt!

Kjell Undén, stolt handlare i Stenstan

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel
Annons