Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: Vägen mot Åvikebruk är dålig – mängder av potthål trots tidigare underhållsarbete

Jag har bott och använt väg 691/693 mellan E4-Svarvarböle och österut mot Åvikebruk under många år och kan nu konstatera att så här dålig vägkvalité har vi nyttjare och boende efter sträckan aldrig upplevt.

Trafikverket skyller ifrån sig att det är regnets fel, men orsak till denna undermåliga kvalité står nog att finna i entreprenörens ovilja/okunskap att skapa en grusväg värd de normer som finns i föreskriften ATB VÄG.

Mångfalden av potthål i vägens ytskikt är bevis nog för att vissa parametrar i vägens ytskikt/stomme inte är korrekta. Trots att det gjordes ett större underhållsarbete för något år sedan så tycks dessa problem ha tilltagit markant.

Om jag tolkat Trafikverkets fordonsmätning rätt så passerade cirka 265 fordon per dygn på väg 691 vid mätstation vid Västansjö år 2014, vilket bör vara en fullt tillräcklig nivå på årsdygns-trafik för att skapa en bättre väg.

Trafikverkets verksamhetsidé lyder: "Vi är samhällsutvecklare som varje dag utvecklar och förvaltar smart infrastruktur. Vi gör det i samverkan med andra aktörer för att underlätta livet i hela Sverige".

Trafikverket är en dålig väghållare och står inte upp för sin verksamhetsidé – i vart fall inte då det gäller väg 691/693 i Västernorrland.

Grönberg (Abron)

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel