Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: Välkommet engagemang om framtidens hälsocentraler – viktig fråga även för kommunledningen

 
Bantningen av hälsocentralerna
Visa alla artiklar

Replik på insändaren "Gott nytt år – även till Nackstaborna?" i ST 5 januari.

Under hösten 2019 presenterade tjänstemännen inom regionen förslag på förändringar på hälsocentralerna i Stöde och Liden samt nedläggning av hälsocentralen i Nacksta.

Jag har respekt för att regionen behöver fatta en rad olika beslut för att få en väl fungerande verksamhet och för en ekonomi i balans. Tyvärr har det utifrån tillgängligt material och presentationer varit svårt att förstå bakgrunden till samtliga förslag och när det gäller Stöde och Liden har det saknats en konkret beskrivning av vad effekterna av förslagen blir.

Självklart är hälsocentraler en viktig del av välfärden och den del av sjukvården som de flesta av oss har mest kontakt med. Därför både förstår jag och välkomnar det stora engagemang som visats av Sundsvallsbor.

Självklart är detta också en viktig fråga för kommunledningen och därför har vi varit närvarande på de öppna möten som anordnats med anledning av förslagen. Utöver det har vi så klart även en politisk dialog med regionledningen.

Enligt uppgifter i media vidhåller tjänstemännen i regionen att det ska ske en nedläggning av hälsocentralen i Nacksta. Det är beklagligt, men vi har inte från kommunen stängt några dörrar till framtida samtal om familjecentral i området även om vi just nu inte kan komma vidare i den frågan.

Det engagemang som nu visats av många är en förutsättning för en väl fungerande demokrati. Även i framtiden kommer förändringar ske inom såväl regionens som kommunens verksamheter och jag hoppas även då att vi kan ha en öppen och konstruktiv dialog.

Peder Björk (S), kommunstyrelsens ordförande Sundsvall

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel