Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: Vanliga människor har blivit blåsta – men är inte det

Ser att många förfäras över att Sara Skyttedal (KD) kallade en mängd människor för puckon.

Om man följer dagens politiker och vad de agiterar för, verkar en del se sina meningsmotståndare som puckon och deras argument är nästintill på dagisnivå – helt främmande från det verkliga livet.

Man behöver inte ha en skarp hjärna för att förstå att ett plus ett måste bli två! Vad jag menar är att många av dagens politiker tror att de står över alla andra – och att gemene människa ska svälja allt med hull och hår i skydd av demokratins anda.

Vem kan vara så dum att tro att människor i förlängningen kommer att acceptera alla de försämringar som politiker successivt pådyvlat människor som inte till fullo kunnat tillgodogöra sig det vårt välfärdssamhälle kräver av den enskilde individen.

Listan är lång över allt som maktens människor blåst vanliga människor på, det får inte plats ens på en helsida. Men det som är mest alarmerande i vår tid är försämringarna i arbetsrätten, höga bränslekostnader, försämrade sjuk- och arbetslöshetsersättningar, dåliga och försämrade pensioner och en sjukvård som börjat halta betänkligt.

Att vi sedan har råd att ge försvaret mängder med miljarder för att blidka knallpulver, generaler och sänka skatten för de som redan mycket har, främjar inte en nation som vill att vi alla ska dra åt samma håll.

Att sedan miljarder rullat från fattiga inlandskommuner som inte fått ta del av vattenkraftens vinster i den utsträckning som de givit ägarna, är ett hån mot den lilla människan.

Ett hån är även skogsbruket, där man skyndsamt försämrat för den lilla människan på landet att få ta del av deras skövling av skog,

Vad sedan alla vindsnurrors vinst kommer att ta vägen vet vi redan med facit av tidigare exploateringar av naturen.

Liten, puckad och blåst

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel