Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: Vansinne att skära ner på kulturskolan – det försämrar Sundsvalls attraktionskraft

 
Sparförslaget för Sundsvalls Kulturskola
Visa alla artiklar

Jag läste i ST att det finns ett förslag från kommunen att Sundsvalls kulturskola ska tvingas skära ner 10 miljoner kronor de kommande två åren. Enligt artikeln har de nu en budget på 27 miljoner kronor och om de tvingas skära ner 10 miljoner kronor så har de dragit ner ungefär en tredjedel av sin budget.

Detta är ju vansinne! Jag är själv förälder till ett barn inom Sundsvalls kulturskola och en bättre verksamhet för våra barn får man leta efter. För vårt barn som inte är så förtjust i sportaktiviteter erbjuder kulturskolan fantastiska möjligheter där han kan utvecklas i en kreativ miljö och hitta likasinnade kompisar.

Tidigare bodde vi i Göteborg och där är kulturutbudet något av en självklarhet, som det så ofta är i storstäder. När vi sedan flyttade hit blev jag positivt överraskad över att Sundsvalls kulturskola hade så många aktiviteter och kurser. Att en medelstor stad som Sundsvall hade ett sådant bra kulturutbud för våra barn och ungdomar är något som jag har varit väldigt glad och stolt över. Det har varit en viktig anledning till att vi som familj faktiskt har stannat kvar här.

Det viktigaste för mig som förälder är att mina barn har det bra och att det finns möjligheter för dem att utvecklas. Inom kulturskolan har min son fått göra det. Men vad händer om verksamheten tvingas skära ner med en tredjedel? En tredjedel! Det vill jag inte ens tänka på. Ska man tvingas bo i storstäderna Stockholm och Göteborg för att barnen ska kunna få delta i olika kulturaktiviteter? Ska Sundsvalls barn inte få uppleva den fantastiska känslan som man får när man skapar och är kreativ?

Jag hoppas verkligen att politikerna i Sundsvall tänker om och tänker rätt när de ska rösta om förslaget den 22 juni. För att dra ner så drastiskt på kulturskolan försämrar inte bara livet för våra barn och ungdomar, det försämrar även Sundsvalls stads attraktionskraft. Satsa på barnen och ungdomarna, låt kulturskolan få vara orörd!

Upprörd förälder

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel