Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: Vänsterpartiet för ett Europa för alla – inte bara för rika

 
EU-valet i Västernorrland 2019
Visa alla artiklar

Ska det verkligen vara så här? Att klyftorna mellan fattig och rik ökar när Europas finans- och maktelit sätter sin egen plånboks krav före allt annat, i Sverige och i EU.

Vänstern sätter ökad jämlikhet, rättvisa och klimatet före elitens krav.

Vänsterpartiet bekämpar den sociala dumpning som blir följden när storföretagens fria rörlighet sätts över kollektivavtal. Vi vill ha ett socialt protokoll som håller människors sociala villkor högre än marknaden.

Vi tar kamp för klimatet. EU:s banker ska sluta gynna fossilindustrin och istället investera i ren och säker energi, i järnväg och hållbart byggande. Omställningen ska betalas av de rika.

Vi säger nej till höjning av Sveriges avgift med 15 miljarder. Makten ska flyttas tillbaka till svenska folket och avgiften minska.

Vi står upp för kvinnors rättigheter och jämställdhet. Vi säger nej till privatiseringar och försämringar i välfärden.

Vi försvarar flyktingars rätt att söka asyl undan krig och motsätter oss Fästning Europa. EU ska stoppa skatteflyktingar, inte jaga folk som flyr undan krig.

Vi säger nej till den ökande militariseringen av EU. Vi vill ha ett ett kärnvapenfritt Europa och förbud mot vapenexport till länder i krig.

Vänsterpartiet vill stärka demokratiska rörelser i Europa. Det är socialister, fackligt aktiva, kvinnorörelser, klimataktivister och asylkämpar, som bygger ett rättvist och jämlikt Europa. Och sätter stopp för fascisternas frammarsch.

Vänsterpartiet 26 maj! För ett Europa för alla – inte bara för de rika

Åke Johansson, kandidat till EU-parlamentet Vänsterpartiet Västernorrland

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel