Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: Vård- och omsorgspersonalen i Timrå gör skillnad varje dag – det tackar vi för

Med anledning av artikeln i ST 20 maj om hemtjänsten i Timrå kommun.

Inom hemtjänsten finns de cirka 560 brukare som tar del av insatser i olika omfattning. Vissa har insatser flera gånger om dagen medan andra har insatser endast en gång i vecka eller mer sällan. Under en dag utförs i genomsnitt cirka 1000 hembesök av hemtjänstpersonalen och varje månad verkställs drygt 13.500 hemtjänsttimmar.

Som ansvariga politiker har vi förtroende för personalen men vi tar kritiken på allvar. Socialtjänsten arbetar med det systematiska kvalitetsarbetet och vi är absolut inte främmande för granskningar av våra verksamheter.

Inom alla verksamheter finns det rutiner för att rapportera och jobba vidare med avvikelser samt internkontroll. På en mer övergripande nivå blir vi granskade av kommunens revision, Socialstyrelsen, Ivo och numera av en extern utredare.

I brukarundersökning 2018 svarade 94 procent av brukarna att man hade stort förtroende för personalen inom hemtjänsten och 97 procent svarade att de alltid/oftast upplevde att personalen bemötte dem på ett bra sätt.

Självklart kan vi bli ännu bättre! Detta görs bland annat genom att vi jobbar med att ständig analysera våra verksamheter och tar del av evidensbaserad forskning. Vi vill dessutom att våra medarbetare fortsätter att rapportera avvikelser som enligt rutinen följs av konsekvensanalyser.

Vi delar inte uppfattningen som framförs i artikeln om vanvård inom hemtjänsten i Timrå kommun. Arbetet utförs utifrån värdeorden som brukarinflytande och bemötande. Vår hemtjänst håller en god kvalitet med sikte på högsta betyg!

Maritza Villanueva Contreras (V), ordförande socialnämnden Timrå kommun

Lars Kempe (S), vice ordförande socialnämnden Timrå kommun

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel