Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: Vården är till belåtenhet – tack hårt arbetande personal

Söndag 27 oktober fick jag uppsöka primärvårdsjouren på Sundsvalls sjukhus. Blev remitterad till akuten. Noggrant undersökt, men besöket tog totalt nära tio timmar.

Sjuksköterskorna uppmärksammade att det var min 70-årsdag och några sjöng för mig. Dessa underbara tjejer/kille tog sig tid att göra detta, och det lindrade min smärta.

En vecka senare blev det operation av mitt onda knä vid dagkirurgin, sedan hem.

Återigen glad trevlig hårt arbetande vårdpersonal.

Ett dygn senare återkom en fruktansvärd smärta – naturligtvis på natten.

Ringde 1177 igen och fick rådet att ringa ambulans eftersom jag har många trappor ner till vägen och ej kan stödja på mitt knä. Tillbaka till akuten, där jag till slut fick kompletterande smärtlindring.

Tack till alla som har hjälpt mig. Ni gör ett fantastiskt jobb.

Följde även radions rapportering, förra veckan, av hur svårt det är att komma i kontakt med vården. Jag tillhör Njurunda vårdcentral, där bedrivs en triagemottagning, vilket innebär att jag ej behöver ringa och beställa tid vid en akut åkomma. Bara anmäla sig och vänta på triagesköterskan som gör en första bedömning och eventuellt får man träffa jourhavande doktor. Detta har alltid fungerat för mig.

Tack, Njurunda vårdcentral.

Om fler vårdcentraler skulle införa triagemottagning borde trycket på akuten minska.

Vården för mig är till belåtenhet.

Återigen tack alla hårt arbetande vårdenheter.

Leif Grandell

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel