Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: Varför anordnar inte kommunen en enkel husbilsparkering inne i stan?

Jag är Sundsvallsbo och hade en släktträff här i sommar då släkt från Karlstad kom i husbil. Jag ringde kommunen och frågade var man kan parkera husbil i Sundsvall. Jag blev kopplad till tre olika personer och ingen av dem kunde ge besked. Man sa att man trodde att det funnits eller möjligtvis fanns husbilsparkering bakom Kulturmagasinet eller på Hedbergska skolan eller på Finnkajen. Kanske det kunde finnas någonstans i Granloholm. Man visste inte men gav mig rådet att åka runt och titta.

Jag gjorde så men fann ingenstans någon parkering. Den möjliga platsen jag rådde mina gäster att ställa sig på var Finnkajen. Här är det ju gott om plats och man stör ingen. Någon skylt om P-förbud fann jag ej. Dock fick mina gäster dryga p-böter som vi överklagade. Den skylt som kunde tolkas som att det var förbjudet att stå ute på Finnkajen fanns (visade det sig) 250 meter därifrån. Självklart gav överklagan inget resultat.

Skall det vara så fruktansvärt svårt för kommunen att anordna en enkel husbilsparkering inne i stan? Nere i hamnen finns det många möjliga platser om bara viljan fanns. Vad som behövs är uppskyltning, p-automater, eluttag samt soptunna. Vill man inte ha turister i stan?

Frågan har ”varit uppe” under många år nu och flera förslag till en enkel lösning har lämnats men ingenting händer. Finns det någon som känner sig ansvarig och kan ge ett svar i tidningen om man tänker lösa detta ganska enkla problem?

Jag skämdes inför mina gäster över att vara Sundsvallsbo.

Harry Gillow

SVAR DIREKT:

I dagsläget finns bland annat uppställningsplats för husbil bakom Kulturmagasinet samt på Södra kajen. Det är också tillåtet att stå på vanliga parkeringsplatser så länge bilens alla fyra däck är inom linjerna för parkeringsplatsen. Vill man stå längre än 24 timmar hänvisar vi i stället till campingplatser, eftersom det inte är tillåtet att stå mer än 24 timmar i centrala Sundsvall. På vår hemsida finns information samt en karta över vart husbilsplatser finns. www.sundsvall.se/husbilshusvagn.

Det fanns tidigare plats för husbilar på Finnkajen, men på grund av exploatering togs de bort.

Stadsbyggnadskontoret, genom Maria Chruzander gatuchef

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel