Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: Varför har Sundsvall ändrat policyn för kommunanställda med anhöriga i riskgrupp? – HR-direktören svarar direkt

 
Coronaviruset
Visa alla artiklar

Så här står det på Sundsvalls kommuns intranät under rubriken "Så hanterar Sundsvalls kommun coronaviruset covid-19":

"Personer som inte räknas som riskgrupper:

Sammanboende med personer som tillhör riskgrupp – ändrat beslut i kommunen.

Sundsvalls kommun beslutade initialt att personer som bor tillsammans med någon som tillhör riskgrupp, skulle hanteras så som riskgrupper när Folkhälsomyndighetens rekommendationer inte kunde följas i arbetet.

Det huvudsakliga skälet till vi nu har tagit tillbaka det beslutet är att kommunen som arbetsgivare inte ansvarar för medarbetares anhöriga ur ett arbetsmiljöperspektiv."

De kunde också skriva: Om din anhörig dör är ditt problem, inte mitt, jag kunde inte bry mig mindre.

Var är den berömda, historiska socialdemokratins och vänsterns solidaritet? Sundsvalls kommun kan nu gå vidare med liberalism, exploatering, och vinster framför allt!

Solidariteten är död

SVAR DIREKT:

Kommunen har, förenklat, två ansvar under coronakrisen. Å ena sidan invånarnas liv och hälsa, å andra sidan arbetsgivaransvaret för våra medarbetare.

Som kommunal myndighet ska vi ansvara för invånarnas liv och hälsa. Det gör vi genom att följa ansvariga myndigheters rekommendationer i våra verksamheter och genom att uppmana och underlätta för våra invånare att göra detsamma.

Som arbetsgivare är det vårt ansvar att säkerställa en säker och trygg arbetsmiljö för våra medarbetare. Vi ska göra, och gör, allt som behövs för att förebygga att våra medarbetare utsätts för ohälsa eller olycksfall i arbetet.

Om alla medarbetare som bor tillsammans med en person i riskgrupp skulle avstå från arbete, så blir det mycket svårt för oss att säkerställa vår bemanning. Därför behövde vi justera vårt första beslut. Om vi inte har tillräcklig bemanning så kan vi inte ta vårt ansvar för de invånare som behöver oss i vardagen.

Vi har dock fortsättningsvis en ambition att, där det är möjligt, anpassa arbetssituationen för medarbetare som bor tillsammans med en person som tillhör en riskgrupp.

Karin Rystedt, HR-direktör Sundsvalls kommun

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel